Om Vild-Hasse

Här finner Du Vildhasses klassiskt enrisrökta korvar gjorda av ren, älg och björn samt sylt och marmelad gjord av hjorton, blåbar och lingon. Det finns även torkat renkött, pepperonikorv, älgsalami och älgsnacks. Perfekt till helgen, skogsturen eller som förrätt. Vildhasse har även presentlådor och julkartonger fyllda med vilda produkter lämpade för anställda, kunder och andra vänner. Alla produkter skickas som kylvara.

“Mästaren i munvighet och korvens främste skald. En gång tänkte han bli präst men i stället blev han sjöman, soldat och slutligen korvhandlare.- I marknadsbranschen har det ingen betydelse om du har pengar, om du är präst, ingenjör, mördare eller tjuv. Alla får vara den han är. Det räcker med att du är korvhandlare eller sillhandlare, säger Hans “VildHasse” Bengtsson.

Egentligen tänkte Hans Bengtsson bli präst. Det var hans moders heta önskan och i två år studerade han teologi.

– Jag kom på avvägar och blev sjöman. Kom till Kuba under revolutionen och blev skadad i benet. Såret ville inte läka och jag kom hem till Sverige igen. Då hade det blivit oroligt i Mellersta Östern och jag kom dit som soldat. Sen hettade det till i Kongo och då var jag där. En präst i Malung kom på syjunta och frågade min mor hur det gick för sonen. Han är i Kongo, svarade hon. “Aha, han blev missionär”. Nej, svarade min mor. “Han blev soldat.” Det kom då en tår på mors kind, för hon hade högre planer för sin son, berättar han.

Hans mor hade skinnfabrik i Malung. Hans far var träpatron och önskade att sonen skulle bli den femte generationen träpatroner. Av det blev inget.

– Jag blev korvhandlare och det hela startade i Ekshärad där jag var med några kompisar på marknaden. Kompisarna sa att det verkar roligt att vara marknadsknalle men vi har inga varor. Ta chansen, sa jag som rest jorden runt några gånger. Jag gick in på Domus och tog en funderare, om Gud ville att jag skulle handla med korv, ballonger eller knivar. Det blev korv och jag började sälja utanför Domus. Varför är du tre kronor dyrare än i charken frågade kunderna. Ja, det beror på kapitalhållning och transporter sade jag.” (Källa: NSD)

14 reaktioner på ”Om Vild-Hasse

 1. Hej
  Har du öppet idag ?
  Vi skulle vilja köpa nåt till vår bröllopsmiddag imorgon !

  Mvh Jens

  1. Hej Jens! Det är öppet från strax före lunch till kvällen. Du får gärna ringa en stund innan eller när du är på plats 070-2850028

 2. Hej! jag har beställt torkat renkött utav dig och undrar hur det ligger till med den beställningen?

  1. Hej Dennis! Det skickades idag.

 3. Hej, vad är mail-adressen för produktfrågor? Hälsningar Sanna

  1. Hej! Adressen är info@vildhasse.se, eller via meddelanden på Vildhasses Facebook-sida. Det går också bra att ringa 070- 28 500 28.

 4. Saknade er på Årjängs marknad. Varför var ni inte där ?

  1. Hej Larsa! Vild-Hasse har varit krasslig så inte kunnat åka till Årjäng tyvärr. Men gårdsbutiken är öppen i Malung. Välkommen förbi!

 5. Hej,

  Är det möjligt att beställa en stor korvlåda hos er?
  Skickar ni till Nynäshamn/Sorunda?

  Med vänlig hälsning,
  Jenny

  1. Hej Jenny! Det går bra att beställa stor korvlåda. Bara att gå in i butiken och välja och sen beställa. Ring om det är några problem 🙂

 6. Finns det lamfiol att köpa?
  mvh
  OlleJ

  1. Hej! Vår lammleverantör har tyvärr precis lagt ner. Men vi söker efter ny leverantör. Till dess går det inte att beställa lammfiol tyvärr.

 7. Hej!
  Har precis bestälkt några burkar hjortron sylt.
  Vänligen tejpa locken på burkarna ordentligt!
  När jag fick min förra keverans var en av burkarna öppen!
  En sak till…SNÄLLA använd svart text på eran webbsida! Har man problem med synen så är grå text väldigt svår läst!
  MVH . Peter Sjögren

  1. Tack för tipsen Peter! Vi kommer uppdatera hemsidan under våren, då kan vi göra om färgerna också så det blir lättare att se. Låter som otur med burken. De brukar vara väldigt täta, men bra tips att tejpa. Ska framföra tipset till gårdsbutiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *